Design the workspace of the future!

Business innovations

The challenge

Design the workspace of the future!

Pneutec has grown a lot. In the first years we are going to have a new office and production building built (green field). We would like to know what the generation of our future employees thinks is important for a new building. Think of catering, sustainability, prayer room, showers, gym, accessibility etc. The challenge is therefore to design the perfect building of the (our) future at concept level.

The why

Why is this challenge important?

We value the opinion and wishes of our future employees. We would like to fulfill those needs and wishes.

The solution

What outcome are we looking for?

A concept design, exterior and interior of a new building.

Expectations

What do we expect from the participants?

Creative, out of the box thinking.

Participants

We are looking for:
Students in Engineering, (Industrial) design, sustainability and art academy.

Rewards

  • Gain experience
  • Enhance your CV
  • Connect with like-minded people
  • Receive a certificate of participation

Share Challenge

Timeline

Open for Registration

Open for Registration

19/12/22

Deadline Registration

Deadline Registration

06/02/23

Sprintday

Sprintday

08/02/23

About us

Pneutec - Aalberts Advanced Mechatronics

Innovatie kent vele verschijningsvormen. Materialen moeten geavanceerder worden, bewegingssnelheden moeten worden verhoogd en een hogere precisie of nieuwe verbindingstechnieken zijn nodig. Zo maar een greep uit de vele uitdagingen. Een interessante ontwikkeling is ook de trend om te miniaturiseren: het steeds compacter bouwen van systemen. 

Het is een behoorlijke uitdaging voor zowel de machinebouwer - OEM - als de leveranciers om dergelijke stappen te zetten en nieuwe technieken te ontwikkelen. In de samenwerking tussen leverancier en OEM is het noodzakelijk dat engineering- en designprocessen naadloos op elkaar aansluiten: co-makership.

Vervolgens gebeurt er iets bijzonders. Een innovatie wordt uiteindelijk ook weer standaard. Is een nieuwe techniek eenmaal ontwikkeld, dan dient deze robuust te worden gemaakt en met hoge betrouwbaarheid te worden gereproduceerd, zodat onverwachte stilstanden - down time - en andere faalkosten worden voorkomen.

Daarom is het belangrijk om processen van zowel de OEM als de leveranciers nauwkeurig in te regelen, te borgen en continu te toetsen aan specifieke eisen die wij opdelen in Quality, Cost, Delivery en Technology - QLTC.

View organisation profile